Kronkelroute Voorthuizen – Amersfoort

Voorthuizen – Amersfoort. Tijdsduur ca. 35 minuten, afstand ca. 25 km.


Vanuit Voorthuizen (Stroe) vertrekken we vanaf Camping en rijden een klein stukje over de Lange Zuidweg waarna we rechtsaf slaan de Polleveenseweg in en de tweede weg linksaf (T-splitsing) waar we onze weg vervolgen over de Appeldoornsestraat.

Bij de eerste rotonde gaan we rechtsaf en rijden we verder op de Heuvelrandweg. Bij de volgende rotonde gaan we dan linksaf de Rubensstraat in en bij de T-splitsing in het centrum van Voorthuizen rechtsaf de Overhorsterweg die je over het viaduct over de N303 leidt. Deze volg je een stukje waarna je een scherpe bocht naar links maakt en aankomt bij een T-splitsing.

Hier ga je linksaf de Appelseweg en Schoenlapperweg op. Bij het kruispunt met de Dusschoterweg ga je linksaf de Akkerweg op. Je kan ook één afslag verder linksaf (zie hier boven) en door Appel rijden, dat is een mooiere omgeving.

Volg je de Akkerseweg (of de Appelsestraat) dan kom je aan bij een T-splitsing met de Zelderseweg (N301) en ga je rechtsaf en de eerste links, de Peerweg. Deze weg maakt een bocht naar links waarna je de tweede afslag rechts neemt. Je rijdt dan op de Wielweg door Zwartebroek waar deze overgaat in de Platanenstraat. Deze rij je af en je vervolgt je weg op de Oosterdorpsstraat naar Hoevelaken waar je helemaal rechtdoor rijdt door het centrum.

Als je het dorp uit rijdt ben je op de Westerdorpsstraat en ga je bij de verkeerslichten rechtsaf naar Amersfoort, je bent dan op de Nijkerkerstraat. Je gaat rechtdoor bij de volgende verkeerslichten en door de Hanzetunnel onder de A28 door de wijk Vathorst in.

Hieronder zie je de hele route (klik voor grotere afbeelding).