Kronkelroute Zoetermeer – Amersfoort

Van Zoetermeer naar Amersfoort. Moeilijkheidsgraad 4.

Voorbereiding

De hele route zie je op onderstaande afbeelding. Je kan er op klikken (en dan rechtsboven op het cirkeltje) om deze groot te maken in je browser. Heb je TomTom Go Mobile op jouw mobiele telefoon gebruik die in je brommobiel dan en wijzig bij de instellingen – routeplanning het type naar Kronkelroutes. Op die manier benader je het meest de route die je mag rijden.

Pas die nog wel aan hier en daar door punten op de kaart toe te voegen aan de route want anders kom je alsnog op wegen waar je 80 km/u of harder moet of mag. TomTom is namelijk niet genegen om een Brommobiel versie van hun navigatie aan te gaan bieden en stuurt je anders de snelweg of autoweg op, ook als je Beperkte Snelheid instelt!

Plan je jouw route via Google Maps: geel gekleurde wegen zijn sowieso niet toegestaan voor brommobielen!

Omdat het te veel is om de hele route per weg te omschrijven kan je hieronder de opname van de dashcam bekijken. Er zitten een paar knelpunten in de route want je komt bijvoorbeeld een C09 bord tegen bij een uitwijkplaats even voorbij Woerdense Verlaat (op 1:21:25 in het filmpje). Je kan daar dan meteen links en direct over de brug rechts de ventweg op en je route vervolgen over de Geerkade langs het water.

Het meest belangrijke moment is voordat je bij Breukelen aankomt. Dat is eigenlijk het drukste deel van de hele reis en je moet het juiste voorsoorteervak kiezen en drie rotondes oversteken onder de snelweg door. Hilversum is druk en het duurt lang voordat je er doorheen bent. Ben je daartegen opgewassen dan is deze rit prima te doen.

Hieronder zie je een dashcam registratie van de hele rit. De humoristische samenvatting Brommobiel – De Film vind je hier.

Delen:

Geef een reactie