Kronkelroute Zoetermeer – Gouda

Van Zoetermeer naar Gouda. Tijdsduur ca. 35 minuten, afstand ca. 20 km.

Voorbereiding

De hele route zie je op onderstaande afbeelding en wil je deze in Google Maps bekijken dan klik je hier. Je kan ook op de afbeelding klikken (en dan rechtsboven op het cirkeltje) om deze groot te maken in je browser. Heb je TomTom Go Mobile op jouw mobiele telefoon gebruik die in je brommobiel dan en wijzig bij de instellingen – routeplanning het type naar Kronkelroutes. Op die manier benader je het meest de route die je mag rijden. Pas die nog wel aan hier en daar door punten op de kaart toe te voegen aan de route.

Deel 1: Zoetermeer uit, Moerkapelle in

Het eerste deel van de brommobiel route zie je hieronder. Let even op welk voorsoorteervak je kiest wanneer je op de Olof Palmelaan rijdt en naar links moet de Opticaweg op anders rij je de Australiëweg en N206 op. Daar kan je beter niet komen, veel te druk en levensgevaarlijk.

Je gaat vervolgens de Prismalaan West op en sla je linksaf het tunneltje door aan de linkerkant. Je rijdt dan richting Moerkapelle op de Dwarslaan en Voorlaan. Daarna kom je vanzelf op de Moerkapelse zijde en door het dorp schuin naar rechts op de Bredeweg. Na Moerkapelle loop deze Bredeweg heel lang door en gaat over in de Middelweg. Tot nu toe is het heel makkelijk rijden, het meeste is recht toe recht aan. Laat iedereen maar lekker achter jouw brommobiel aan rijden, ze zijn er op deze route aan gewend.

Op onderstaande afbeelding zie je de volgende wegen:
Olof Palmelaan
Opticaweg
Prismalaan West
Dwarslaan
Voorlaan
Moerkapelse Zijde
Bredeweg

Deel 2: Middelweg

De Middelweg is een hele lange weg die doorloopt tot aan Moordrecht en Gouderak. Op onderstaande afbeelding zie je het spannende stuk van deze route: kies het goede voorsoorteervak bij de rotondes! Daarna ga je weer rechtdoor op de Middelweg.

Deel 3: Onder de A20 door

Voordat je bij Gouderak aankomt maakt de weg een bocht naar links, in de bocht ga je naar links en vervolg je de Middelweg.

Deel 4: het laatste stukje

Hierna vervolg je je weg over onderstaande dijkwegen en dan rij je de Rotterdamseweg op in Gouda (na de rotonde helemaal rechtsboven in beeld). Vanaf daar moet je zelf je bestemming kiezen, je bent dan al in Gouda. Parkeer je brommobiel bij voorkeur in een parkeergarage.

Op onderstaande afbeelding zie je de volgende wegen:
Schielandse Hoge Zeedijk
Sluisdijk
Rotterdamseweg

Terug naar Zoetermeer

Waar kan het mis gaan? Wanneer je je TomTom app gebruikt, let er dan heel erg goed op dat de weg terug hetzelfde gaat, voeg eventueel wegen aan de route toe om weer deze route terug te krijgen! Zoom even in zodat je dit kan controleren. Kom je ondanks dat toch per ongeluk zoals ik op bijvoorbeeld de Provinciale weg N207 (op onderstaande afbeelding boven in beeld, geel gekleurd), blijf vooral kalm en rij deze gewoon door en ga de rotonde bovenaan midden in beeld links de N457 op. Bovenaan die weg bij de afslag naar rechts naar de A20 ga jij rechtdoor langs de MacDonalds Dordrecht (witte stukje weg linksonder in beeld) en aan het einde in het bochtje rechtsom de tunnel in onder de A20 door. Je bent dan weer op de goede weg.