Kronkelroute Zwolle – Hattem

Kronkelroute Zwolle – Hattem. Tijdsduur ca. 20 minuten, afstand ca. 15 km.

Deze Kronkelroute is ingezonden door Johan van de Vegte.

Als je uit Zwolle weg wil rijden naar Hattem of verder naar beneden dan heb je niet veel mogelijkheden. En je mag ook niet over de rotonde N331 met verbindingswegen met de A28 rijden want daar staan terecht C09 verkeersborden. Waar mag je dan wel langs?

Klik op afbeelding voor hele route

Wanneer je uit Zwolle vertrekt, wij nemen als uitgangspunt Houtwalstraat in de wijk Stadshagen van Zwolle, dan ga je rechtsaf de Frankhuizerallee op en bij de rotonde ga je rechtsaf.

De volgende rotonde ga je rechtdoor overheen en zo kom je bij aansluiting met de N331, kijk even in onderstaand filmpje op 2.10 minuten, dan zie je hoe dat er uitziet. Je gaat daar linksaf de Hasselterweg op en steekt via de Vorsterbrug het Zwolle-IJsselkanaal over tot aan de T-splitsing met de Blaloweg. Kom je uit andere wijken dan kan je op de route aansluiten via Zwartewaterallee en deze Blaloweg.

Je gaat rechtsaf de Blaloweg op en rijdt door tot je weer bij de aansluiting met de N331 komt. Hier ga je rechtsaf (op 5.40 minuten in filmpje) en meteen weer linksaf. Je rijdt dan op de Herstenbergerweg richting de parkeerplaats. Je moet dan linksaf en omdraaien over de hele parkeerplaats, het doorsteekje is namelijk een buissluis en daar mag je niet langs.

Je gaat de parkeerplaats af en linksaf onder de A28 door, dat is de Beukenallee die tot aan de Spoolderbergweg gaat, je gaat daar rechtsaf. Deze Spoolderbergweg rij je af, de brug over de IJssel en dan verder de Zuiderzeestraatweg aan de overkant. Vanaf hier kan je Hattem, Hattemerbroek of Wezep bezoeken of verder doorrijden naar bijvoorbeeld ’t Harde. Een leuke rit!