Kronkelroute Zwolle – Zeewolde

Zwolle – Zeewolde. Tijdsduur ca. 30 minuten, afstand ca. 20 km.

Deze Kronkelroute is ingezonden door Johan.

We beginnen deze Kronkelroute in de Zwolse wijk Stadhagen en rijden vanaf de Frankhuizerallee linksaf de Belvedèrelaan op, onder het spoor door, richting de rotonde. Deze gaan we driekwart rond en zo komen we aan bij de N331, de Hasselterweg. Bij de T-splitsing gaan we rechtsaf  tot aan de verkeerslichten in de bocht. Hier gaan we linksaf de N764 op.

Let op, hier komt een interessant stuk: bij Fieten Olie gaan we linksaf en weer rechtsaf het fietspad op waar een uitzondering wordt gemaakt om met een brommobiel te rijden. Op de N764 mag je namelijk niet met een brommobiel rijden. Bekijk het filmpje van de Kronkelroute vanaf 8 minuten en je ziet hoe je hier moet rijden. En even opletten op overig verkeer voordat je het fietspad op gaat.

Vanaf Fieten Olie rijden ongeveer 8 kilometer door over het fietspad en ventweg en volgen deze in een bocht naar links over de IJssel, we zijn dan in Kampen en ook daar blijven we op de ventweg rijden.

Bij de volgende rotonde komen we dus aan bij de oversteek met de N50, nog steeds over het fietspad en als we die over zijn dan gaan we verder over de Nieuwendijk en de Naaldeweg, zoals je hier op deze afbeelding kan zien.

De Naaldeweg rijden we door tot te T-spliting bij de Groote Woldweg waar we rechtsaf slaan en naar links afbuigen de Zomerdijk op. Deze rijden we bijna helemaal uit tot we in Elburg zijn maar daar voor buigen we linksaf het Mheenwegje o en gaan we rechtsaf bij de T-splitsing de Oostelijke Rondweg op. Bij de eerste kruising gaan we dan linksaf de Robbertsmatenstraat die overgaat in de J.P. Broekhovenstraat. Deze rij je verder en je buigt linksaf de Havenkade op.

Bij de rotonde met de Flevoweg ga je rechtsaf de N309 op en gaat over het Veluwemeer linksaf de N306 Spijkweg op die na een paar kilometer overgaat in de Harderbosweg. Ter hoogte van de Harderhaven bij Harderwijk gaat de N306 over in de N707 en heet dan Knardijk. Volg je deze verder langs het water dan rij je verder over de Zeewolderweg en kom je in Zeewolde aan.


Zelf een Kronkelroute maken? Je kan er een tankpas t.w.v. €25,00 mee winnen. Kijk hier voor de voorwaarden.