Aantal brommobielen opnieuw gestegen

Traditioneel brengt het CBS in oktober de statistieken uit voor groeicijfers. Voor Kronkelroutes.nl als nieuws media interessant  zijn de cijfers voor het aantal brommobielen op de weg in Nederland. En voor een vierde jaar op een rij zijn deze aantallen weer opmerkelijk gestegen.

Brommobielen bij de verdeler

Wanneer je naar de cijfers kijkt dan lijkt het een saaie statistiek maar er zit een zekere dynamiek achter deze tabellen, behalve de aankoop van nieuwe brommobielen worden er ook een flink aantal vanwege ouderdom afgeschreven en door export geschrapt bij het RDW en helaas ook door ongevallen verdwijnen er elk jaar een aantal.

Toch zijn er in de periode van oktober 2021 t/m september 2022 maar liefst 684 nieuwe brommobielen bij gekomen. Zo’n groei komt mogelijk door de behoefte aan individueel vervoer tijdens en na de Corona pandemie, dat is natuurlijk niet met 100% zekerheid vast te stellen maar aannemelijk is het wel.

Aflevering bij de klant

Behalve dat de cijfers interessant zijn voor dealers om te anticiperen op de verkoop is het ook een indicatie dat de brommobiel populairder wordt bij de gebruiker, de brommobilist. Je zou kunnen zeggen dat er naast alle andere mogelijkheden voor (deel)vervoer meer gelonkt wordt naar de vrolijke vierwieler in het verkeer die brommobiel wordt genoemd.

684 nieuwe blije gezichten erbij.

Bron: CBS