De ANWB Wegenwacht bestaat 75 jaar!

Eventjes geleden viel de ANWB Kampioen op de deurmat met een opvallend thema: dit jaar bestaat de ANWB Wegenwacht 75 jaar. Vandaag vieren ze het met veel media aandacht en besteden zelfs DJ’s op de radio er aandacht aan.

De ANWB Wegenwacht is natuurlijk vooral bekend vanwege haar dienstverlening voor automobilisten, de bewegwijzering met de bekende witte paddenstoelen die je de weg wijzen, evenals de blauwe borden en ook van het blad Kampioen met nieuws over toerisme in Nederland en waarin Kronkelroutes.nl zelf Kampioen werd vorig jaar.

Maar natuurlijk zijn zij minstens net zo bekend met hun internationale pech hulpdienst de Wegenwacht die je weer op weg helpt als het defect onderweg gerepareerd kan worden. En lukt dat niet -bijvoorbeeld omdat het onderdeel niet voorhanden is of de schade te groot is- dan brengen ze je weer terug zoals wij zelf in 2019 ondervonden toen onze brommobiel strandde ergens in Limburg.

Want ja, ze zijn er ook voor brommobielen en ook van jouw geliefde voertuig hebben zij de kennis in huis. Of liever gezegd, in hun hulpvoertuig, de bekende gele bus. Je ziet ze weleens langs de kant van de weg voor of achter een auto staan en de monteur hard bezig om het probleem te verhelpen.

Ook bij brommobielen kan dat van alles zijn, van lekke band tot defecte gloeispiralen van je motor of wanneer een dikke drempel in een woonwijk jouw uitlaat heeft geraakt. De Wegenwacht helpt je in Nederland maar ook daarbuiten als je zo ver rijdt met je brommobiel.

En omdat iedereen het weleens kan overkomen en zelfs jouw robuuste brommobiel weleens kuren vertoont is het fijn als jij erop kan vertrouwen dat je weer veilig thuiskomt. Ben jij al lid?