Arkemheen polder afgesloten voor doorgaand verkeer

Een tijdje terug plaatsten wij de Kronkelroute Amersfoort – Ermelo op onze website, een handige route, ook voor als je op doorreis bent. En wij berichten onlangs nog opnieuw over de voorgenomen beslissing van Gemeente Putten om de Arlersteeg af te sluiten voor gemotoriseerd verkeer (tijdens de spits of de hele dag, dat is nog niet bekend).

Sinds kort is echter ook de Arkemheen polder afgesloten voor doorgaand verkeer en zul je dus een alternatieve route moeten rijden wanneer je vanuit of via Amersfoort naar Ermelo en verder wilt.

Klik voor grote afbeelding

Via de Twitter account van de gemeente Nijkerk (welke het beheer heeft van deze polder) hadden wij even contact om duidelijkheid hierover te krijgen. Over de handhaving van het verbod is niets bekend maar bij diverse gelegenheden zijn al politiewagens in deze polder gesignaleerd dus het is aannemelijk dat er gehandhaafd wordt.

Er zit dus niets anders op dan de route te volgen via de N798, een 80km-weg met de bekende nadelen: irritatie bij overig verkeer en gevaarlijke inhaalmanoeuvres.

Deze is vrij eenvoudig maar het is wel een drukke weg die ook door kruipdoor-sluipdoor verkeer wordt gebruikt. De route gaat via de Hanzetunnel in de wijk Vathorst via de Nijkerkerstraat en de Amersfoortseweg door Holkerveen, Nijkerkerveen, Nijkerk en vandaar via de N798 door Putten naar Ermelo. In Nijkerk moet je even om het centrum heen rijden omdat dit deel is afgesloten voor verkeer maar het een snelle route. Jammer van de nadelen van een 80km-weg, helaas is er geen andere route mogelijk zonder een groot eind om te rijden.

Klik voor grote afbeelding
Delen:

Geef een reactie