Bugatti Baby II, 75% van de nostalgie voor een miniprijsje

Bij de naam Bugatti gaat menig (ouder) mannenhart wat sneller kloppen, het is de naam van de onbereikbare luxe uit hun jeugd.

En als je de titel van dit bericht leest denk je dat die luxe eindelijk voor jou bereikbaar wordt. Het miniprijsje is namelijk ‘slechts’ €30.000,-.

Voor dat geld krijg je een replica op driekwart van de werkelijke grootte van de befaamde Bugatti Type 35 uit de Roaring Twenties.

Maar er klopt geen hart in dit autootje en er brult niets zoals in die Roaring Twenties, nee het wordt een EV, elektrisch aangedreven dus. En je gaat er ook niemand mee inhalen straks, de maximum snelheid wordt in twee standen begrensd op 20 km/u, speciaal voor kinderen dus en voor volwassenen is er 4Kw en 45 km/u beschikbaar.

Net als bij de grote broer Chiron is er met een speciale sleutel het volle vermogen uit te halen wat neerkomt op 10 Kw maar Bugatti geeft niet aan hoe snel je er dan mee kunt rijden.

Onbekend is ook of met de huidige specificaties dit juweeltje als brommobiel geclassificeerd zal gaan worden, hopelijk wordt dat nog een keer duidelijk.

Bugatti gaat 500 exemplaren van de Baby II maken voor 500 kinderen van de rijken. Of heel misschien toch ook voor jou?