Casalini M20 Superleggera

Officieel: Casalini M20 Superleggera Serie Limitata 2019. En binnenkort is zij ook te koop in Nederland.

De geruchtenmachine draaide al even en op internet waren al diverse afbeeldingen te vinden maar in Nederland bleef het tot voor kort stil als het om nieuws uit Italië ging van de fabrikant van luxe brommobielen over hun nieuwe paradepaardje de Casalini M20 in gelimiteerde oplage.

Wij vonden het dus hoog tijd om dit Italiaanse raspaard even in het zonnetje te zetten. Deze temperamentvolle Casalini wordt geleverd overeenkomstig de nieuwere Europese specificaties voor brommobielen met het label Categorie L6eBP.

  • Nieuwe regelgeving 168/2013/UE
  • Richtlijn e2*168/2013*000000003*00003*00
  • Maximale snelheid 45 km per uur
  • Maximaal uitgangsvermogen 6 kiloWatt
  • Leeggewicht inclusief brandstof 425 kilo
  • Plaats voor bestuurder en één passagier

(Advertentie)

Dit betekent dat er een pittige motor voorin geplaatst is die overeenkomstig de laatste emissienormen ontwikkeld en gebouwd is, de Kohler 550SOHC Eco Tech die maar 3,7 liter diesel nodig heeft om 100 kilometer ver te komen. En dat terwijl de uitstoot < 93 CO2 gram per kilometer is, ver onder de huidige gestelde norm dus.

De brommobiel is verder uitgerust met allerlei moderne accessoires zoals bijvoorbeeld een achteruitrijcamera, erg handig voor bij het parkeren in de stad, een luxe dashboard met extra meters en interieur met rode accenten en speciaal gestikte stoelen. Ook aan muziekbeleving is aandacht besteed met hoogwaardige audio componenten.

Bekijk hieronder de overige foto’s (klik voor grote afbeelding). Of vraag na bij de dealer wanneer je haar ‘in het echt’ kan komen bewonderen.