CBR weer begonnen met afnemen rijexamens

Het CBR start vanaf vandaag, maandag 22 februari, weer met de rijexamens en dus ook voor brommobilisten is er weer gelegenheid om een rijvaardigheidsexamen af te leggen.

Heb je al een afspraak staan voor 22 februari of een datum erna dan kan je die volgens planning afleggen. Als het goed is heb je daar al bericht van gekregen.

Als gevolg van de twee lock downs door de Coronacrisis die nu al meer dan een jaar duurt was de uitvoering van de examens voor alle voertuigen stilgelegd en waren alle examens uitgesteld. Honderdduizenden examens gingen om die reden niet door en dus hebben ze een flinke achterstand weg te werken.

Ben je nu toch niet in staat om je rijexamen voor de brommobiel af te leggen dan kan je met je rijinstructeur overleggen en je examen kosteloos annuleren naar een geschikte datum. Ook kan hij in overleg met jou je examendatum wisselen met die van een andere leerling.

Houd er rekening mee dat er nog steeds strikt gehandhaafde hygiënemaatregelen gelden en je handen en zaken die je aanraakt (handvatten, gordel, stuur) moet ontsmetten. Materiaal wordt daarvoor beschikbaar gesteld en verder dien je zelf bij aankomst een mondkapje te dragen.