Citroën AMI Cargo, het kleinste bezorgertje van stal

Citroën presenteert vandaag hun oplossing voor een schone laatste kilometer bij bezorging in steden en woonkernen waar het vieze witte dieselbusje niet mag komen.

Maar mocht je denken dat je rondje langs honderd adressen zal gaan dan zal je dat toch teleurgesteld worden, het laadvermogen is 140 kilo.

Desondanks zal het een gat (of gaatje) vullen want de behoefte is er en de vieze diesel zal er mede door verdwijnen op termijn. En als je bijvoorbeeld bloemen bezorgt of traiteur bent dan kan je er toch heel veel mee en kom je zonder de dampen van een verbrandingsmotor voor de deur.

Wil je meer en flinke dozen schuiven om in de steeds groter wordende behoefte van bestellingen in webshops te voorzien dan kan het puzzelen worden met de ruimte maar ook dan is er nog best een mouw aan te passen, een flinke doos past ook zoals je ziet.

Je komt er net zo ver mee als met de gewone versie met een passagier en met een actieradius van circa 90 kilometer is er toch best wel een middagje bezorgen uit te halen in de stad.