Citroën blijft knipogen ;-)

Was de elektrische Citroën Ami al een knipoog naar de Franse vriend van hun uit een ver verleden, deze versie knipoogt naar de Mehari uit de kleurrijke jaren zeventig van de vorige eeuw: de Citroën My Ami Buggy Concept.

Deze week zagen wij de foto’s al langskomen en moesten even glimlachen. Want serieus te nemen is het niet echt helemaal natuurlijk maar er zal wellicht toch echt een markt voor zijn, een open versie van het kleine elektrische autootje met de korte actieradius.

Ga er alleen niet mee op Safari in de Beekse Bergen want je wordt er onherroepelijk uitgepikt en opgegeten door een leeuw ter plekke, het apparaat heeft namelijk geen deuren. Maar goed, wil je op die ene zonnige dag in augustus er even uit om boodschappen te doen bij je lokale super dan is dit een -weliswaar vergezochte- optie.

Leuk is ie wel en de kleur helder geel (of is het nou groen) met grijs zorgen voor een opvallende verschijning in het straatbeeld. Met een setje stoere wielkapverbreders en roostertjes voor de lampen, noppenbandjes, een stevige bull bar en een ferme lichtbalk op het dakje kan je je zeker in een off road situatie wanen, de realiteit is dat je er ongeveer 60 kilometer ver mee komt. Deel dat dus gerust doormidden want je moet ook nog terug naar huis maar goed, het is niet voor niets een ritje naar de lokale super op een zonnige middag in augustus waar we het hier over hebben.

Voorlopig moet je er ook van blijven dromen, zoals met alle concepten zijn ze nog niet op de markt en is nog onbekend wanneer dat überhaupt gaat gebeuren. Maar een leuke knipoog is het wel.

Foto’s Copyright © Citroën 2021