De Aixam Minauto gerestyled: een facelift voor weinig geld

Minauto was voorheen het budget merk van Aixam en je koopt er een basis brommobiel voor waarbij de luxe en gadgets van de Aixam zijn gestript en er een brommobiel overblijft die je alleen de noodzakelijke eigenschappen biedt.

De naam bestaat nog steeds maar sinds een jaar of drie niet meer als afzonderlijk submerk, ze zijn tegenwoordig simpel als aparte serie opgenomen in de Aixam catalogus.

Drie jaar na de lancering hebben beide modellen van de nieuwe generatie een kleine facelift gekregen en dat zie je voornamelijk aan de voorkant. Deze is nu uitgerust met faux prises d’air, deze dummy luchtinlaten geeft de Minauto een ietsiepietseltje meer luxe uitstraling aan de voorheen hopeloos magere voorkant. Dit kleine nieuwigheidje is uiteraard toegepast op beide beschikbare Minauto modellen. De Minauto Access (vergelijkbaar met de Aixam City) en de Minauto Cross, een goedkope uitvoering van de Aixam Crossline.

Gerestylde Aixam Minauto wordt wel duurder

Aan het interieur is vrijwel niets veranderd, het heeft het dashboard uit de oude Aixam Vision-reeks gekregen. Dit onderdeel werd al in 2019 ingebouwd in de Minauto’s. En ook nu is het aanbod nog steeds heel eenvoudig, met de zeer uitgeklede Access en de Cross met een iets minder strakke presentatie.

Het verschil merk je in de uitgebreidere kleurenkaart: Je kan bij de Cross kiezen uit puur wit, parelmoer wit, parelrood, zwart metallic of zilvergrijs metallic. Kies je voor metallic of parelmoer dan krijg je ook een zwart dak terwijl de Access alleen beschikbaar is in puur wit. Met de opties in de catalogus wordt het gelukkig nog wel mogelijk om een ​​beetje bij te verkrijgen, welke kersjes op het toetje dat zijn kan je op de website van Aixam vinden.

De prijzen van deze nieuwe versies stegen kort na de lancering. Je betaalt nu €9.299 voor de Aixam Minauto Access en €11.799 voor de Aixam Minauto Cross. Het is dus niet langer de goedkoopste brommobiel op de markt, dat is nu de Citroën Ami.