De Citroën AMI 100% ËLECTRIC, binnenkort te koop

Weer weet Citroën iedereen te verrassen: vandaag presenteerden zij de AMI 100% ËLECTRIC.

Wie hier regelmatig op deze website komt weet dat wij vorig jaar al berichten over de Ami One Concept, het grote voorbeeld waarvan deze 100% elektrische brommobiel de definitieve uitvoering is geworden. Ok, het concept liet een futuristische toekomstblik zien en de nu uitgebrachte versie is weliswaar niet zó spectaculair maar toch laat Citroën iedereen er met verbazing naar kijken. Want ook zonder te vergelijken is het een bizar leuk autootje.

Muisstil en op te laden met een gewone stekker aan de staart is deze elektrische brommobiel het antwoord op de stadsmobiliteit van de toekomst. Met een reikwijdte van 70 kilometer kom je binnen de stad ver genoeg en wil je ermee naar het volgende dorp dan kan je bij je eindbestemming op een gewoon stopcontact opladen voor de terugweg, het is te doen in drie uur tijd namelijk, genoeg voor een tweede kopje koffie. Wil je sneller laden dan kan dat ook bij een publiek laadpunt en met de My Citroën app voor je smartphone is de laadstand en resterende tijd eenvoudig te controleren.

In Frankrijk is de AMI 100% ËLECTRIC binnenkort online te koop voor maar €6.900 en dat is gerust brekend nieuws te noemen want je bespaart op die manier maar zo €10.000 op een aanschaf van een ander merk. Terecht dat de link met de grijze voorvader, de 2CV snel gemaakt wordt want het is goed mogelijk dat deze nieuweling straks ook in enorme aantallen op de weg te zien zal zijn.

Bekijk hieronder de foto-impressie en video die Citroën vandaag aan de wereld liet zien. Vanaf de lente van 2021 is ze volgens de verwachting ook bij de Nederlandse dealers te vinden

Meer op www.citroen.fr.