De Ligier JS60 Chic: Chiquer dan Chique

De nieuwe Ligier is populair. Zo populair dat wanneer wij een afspraak maken voor een fotoshoot wij er snel bij moeten zijn want de kans is groot dat het beschikbare exemplaar alweer verkocht is. Wij waren er dan ook erg blij mee dat wij deze week de showroom exclusief voor onszelf hadden en uitgebreid de tijd konden nemen om eens kennis te maken met de Ligier JS60 Chic. En die is Chiquer dan Chique.

Bij binnenkomst stond ze daar al in Parelmoer Wit te stralen en het eerste wat opvalt is dat deze nieuwe telg in de Ligier familie meer luxe uitstraalt dan ooit waar menige auto midden segment jaloers op zou zijn. Als auto’s konden praten dan werd er geroddeld.

Maar nadat ik er met bewondering omheen was gelopen om alles even goed in mij op te nemen werd het ook weer nuchter de tijd om alles wat echt opvalt ook vast te leggen met de camera zodat je hier alvast kan zien waar je warm voor loopt.


(Sponsoradvertentie)
Ligier wordt samen met het zustermerk Microcar geïmporteerd door Ligier Group Benelux. Bekijk de nieuwste Ligier JS60 Chic op www.ligiergroup.nl

Voor elke leeftijd

De nieuwe Ligier heeft een volledig nieuw ontworpen carrosserie en heeft een sportieve uitstraling door de 15 inch lichtmetalen velgen waardoor de stoere rode remklauwen te zien zijn.

Ondanks dat ze klauwen heeft rijdt ze echter poeslief met de nieuwste generatie motoren waarbij je kan kiezen tussen de Progress of DCI variant. De dealer kan je het verschil vertellen maar beide motoren zijn trillingsarm, het schudden van je brommobiel bij het starten en trillen tijdens het rijden is hiermee voltooid verleden tijd.

Wat ook opvalt zijn de verlichtingselementen met LED lampen die je in het donker veilig door het verkeer moeten loodsen en overdag zullen zorgen voor een sportieve tint aan jouw brommobiel. Het is dan ook geen verrassing dat zowel jong als oud en iedereen daar tussenin dit zal aanspreken.

Oog voor detaillering

Net zoals de luxe uitstraling aan de buitenkant ervaar je meteen bij het instappen al hoeveel zorg er is besteed aan het interieur. Het gebruik van veel matzwart en chroom en backlight display is iets dat je het gevoel geeft in een limousine te rijden. Tel daarbij op dat de motor lekker stil is en je lekker ruim zit en je voelt je koning op de weg.

Verbeterde veiligheid

Behalve verbeterde verlichting zijn ook een aantal andere verbeteringen aangebracht in het ontwerp. Zo is de nieuwe Ligier aan crashtests onderworpen én daarna goedgekeurd, is het model voorzien van een airbag, versterkingen in de portieren en heeft dit model twee ruitenwissers.

Parkeerondersteuning

Ook erg fijn is de parkeerondersteuning met achteruitrijcamera. Hoe dat werkt zie je in het filmpje hieronder, ‘gokken of je er al bent’ hoeft niet meer.

De SUV met stijl, ook voor senioren

Behalve de hierboven genoemde verbeteringen zijn er een aantal kleine dingetjes die positief opvallen:  ben je wat minder mobiel en loop je met een stok dan is er genoeg ruimte bij de dorpel om die mee te nemen, handig bij het uitstappen.

Handig bij het instappen en niet alleen voor senioren is dat de zithoogte nu maar liefst 70 centimeter is geworden. Je kan dus nu gemakkelijk in je stoel zakken zonder je in bochten te wringen. Behalve de standaard eigenschappen kan je deze brommobiel ook laten aanpassen voor eventuele beperkingen, handgas en remhandel bij het stuur zijn mogelijk en ook is er een optie om een lift achterin te laten monteren voor de bagageruimte die met 84 centimeter breed groot genoeg is voor een rolstoel. De dealer kan je daar meer over vertellen.

O en nog even dit: kom je niet naar de dealer voor de nieuwe Ligier JS60, er staat ook een waanzinnig mooie rode Microcar op je te wachten in de showroom bij Bebro Brommobielen in Hoevelaken. Maak snel een afspraak voor een Coronaproof proefrit.