De N303 naar 60km/u, nog even geduld aub

Een tijdje terug berichten wij hier al dat de Provincie Gelderland het voornemen had om op (delen van) de N303 van Voorthuizen naar Putten de snelheid te gaan verlagen van 80km/u naar 60km/u. Dit bericht pikten wij indertijd op uit de regionale media.

Inmiddels is bekend dat de door het klankbord uitgebrachte advies wordt overgenomen door de provincie en er begonnen is met de administratieve voorbereiding.

Op de website van Provincie Gelderland is daar ook meer over te lezen. In dit artikel wordt uitgebreid ingegaan op de situatie en kan je heel veel links vinden naar alle bijbehorende officiële documenten.

Voor gebruikers van brommobielen is deze snelheidsverlaging ook een goede zaak, naast de al in het artikel genoemde voordelen. Het rijden over de N798, het enige alternatief op dit moment is op drukke momenten van de dag namelijk soms gevaarlijk en alleen ervaren brommobielrijders gebruiken dan deze weg als het nodig is.

Naast al het goede nieuws is er nog wel een minpuntje: de werkzaamheden om het traject aan te passen zullen pas in 2021 plaatsvinden, zonder verdere indicatie van wanneer in dat jaar. We zullen dus nog even geduld moeten hebben.