De Waterweg bij Putten, nog heel even en het kan weer

De Waterweg bij Putten, onderdeel van de populaire route voor brommobilisten op de Veluwe, is al maandenlang dicht en zolang dat zo is zal je met jouw brommobiel een alternatief moeten kiezen, de N798 langs Nijkerk bijvoorbeeld.

Maar het einde van de werkzaamheden is in zicht, de reconstructie van het deel vanaf Hoornsdam richting Telgt is bijna voltooid. Wij gingen even een kijkje nemen en spraken bewoners van aanliggende woningen bij de Schouwing van de nieuwe aansluiting waarbij de kruising is vervangen door een rotonde.

Kom je vanaf Amersfoort via de Arlersteeg dan krijg je al heel lang een overdaad aan gele waarschuwingsborden te zien, je kan ze niet missen. De omleiding via Route 7 gaat via Putten maar je kan natuurlijk ook een van de vele zandwegen proberen die deze buurt rijk is. Wat wel zo zeker is: de Waterweg is ECHT afgesloten en doorrijden is zinloos.

Gelukkig is er licht aan het einde van de spreekwoordelijke tunnel en zal naar verwachting de Waterweg vanaf 22 juli (vlak voor de Bouwvak Vakantie dus) weer worden opengesteld voor auto’s en dus ook brommobielen.

Dat betekent ook dat je straks weer veilig heen en weer kan tussen Amersfoort en Ermelo door een prachtig landelijk gebied dat al decennia niet veranderd is. Nou ja, op de Waterweg na dan, die is gemoderniseerd.

Wegwerkzaamheden bij jou in de buurt?

Zijn er bij jou ook wegen opgebroken waardoor je moet omrijden? Vertel het ons zodat ook andere brommobilisten daar wat aan hebben. E-mail de redactie: redactie@kronkelroutes.nl.