Een stukje brommobielgeschiedenis wordt geveild

Een stukje brommobielgeschiedenis wordt geveild en het kan zomaar van jou zijn.

De Franse website Artcurial maakt melding van de veiling van een uniek stukje brommobielgeschiedenis, Lot 135: een Ligier JS4 uit 1980 met een één-cylinder motor uit de André Trigano Collection met maar 3705 kilometer op de teller.

Het is één van de eerste brommobielen en te koop voor een uitzonderlijk lage prijs. Sans réserve, staat er te lezen wat betekent dat er geen minimumprijs is voor een gegarandeerde verkoop terwijl de geschatte opbrengst tussen de €500 en de €1000 wordt ingeschat.

This small licence-free car was bought new by André Trigano for one of his sons, from the Garage Boutic, located in Fronton in Haute-Garonne. In strict original condition and well preserved, it has only 3705 km and no doubt it will be able to return to the road at little cost.

De André Trigano Collection die nu geveild wordt omvat een groot aantal klassieke automobielen en dus ook deze oer-brommobiel. Wil je haar kopen en gebruiken dan zal er nog wel een keuring bij het RDW moeten plaatsvinden want de brommobiel is op dit moment niet geregistreerd en je zal die sowieso na import moeten laten keuren. Maar volgens mij zal je zo’n prachtig voorbeeld uit de geschiedenis van de brommobiel voornamelijk binnen de deur willen houden.

De veiling zal volgens de agenda van Artcurial op 13 september 2020 plaatsvinden op de locatie van het veilinghuis in Frankrijk maar je kan ook via de website een bod uitbrengen. Bieden maar!