Het dak kan er af!

In Frankrijk was het nieuws al even bekend en was ze al te zien op de wegen rond La Roche sur-Yon: Bellier laat ons kennismaken met de B8 Cabriolet.

Het eigenzinnige aan deze nieuwe creatie is de afwezigheid van een roll bar of dakbeugel, je kan je haren echt laten wapperen in deze prachtige brommobiel. En daarmee het wordt de eerste echte cabriolet in deze klasse. Met een wielbasis van 1,80 m en een draaicirkel van maar 4 meter is deze compacte brommobiel uitermate geschikt om in de stad in smalle straatjes te bewegen.

De cabrio is gebouwd op basis van een sedan model met een versterkt chassis zowel aan de voor-, als achterkant. Achter is het frame voorzien van dubbele bevestigingspunten voor montage van de beugels achter de stoelen, de achterklep en de veiligheidsgordels. Het canvas cabrio dak is bevestigd door middel van drukknopen en kan in zijn geheel worden verwijderd. Standaard is de brommobiel voor zien van 15 inch lichtmetalen velgen, 2DIN autoradio met touchscreen en achteruitrijcamera.

(klik op afbeelding voor grote weergave)

Met het maken van het B8 Cabriolet studiemodel bevestigt de maker haar status van high-end brommobiel fabrikant. Net als de hatchback versie komt deze open brommobiel in twee versies: met een traditionele Kohler Lombardini LDW 492 DCI Euro 4 dieselmotor en een elektrische variant. Deze laatste zal met Lithium accu’s in twee vermogens leverbaar worden gemaakt en voor beide modellen is er de optie met een van Peugeot geleende grille.

In Frankrijk is deze brommobiel al te koop met een vanaf prijs van ca. € 17.500. Of en wanneer deze beauty in Nederland te koop zal zijn en voor welke prijs is nog onbekend maar binnen enkele weken zullen wij door de importeur worden geïnformeerd hierover.