Het dak kan er af!

In Frankrijk was het nieuws al even bekend en was ze al te zien op de wegen rond La Roche sur-Yon: Bellier laat ons kennismaken met de B8 Cabriolet.

Het eigenzinnige aan deze nieuwe creatie is de afwezigheid van een roll bar of dakbeugel, je kan je haren echt laten wapperen in deze prachtige brommobiel. En daarmee het wordt de eerste echte cabriolet in deze klasse.

De cabrio is gebouwd op basis van een sedan model met een versterkt chassis zowel aan de voor-, als achterkant. Achter is het frame voorzien van dubbele bevestigingspunten voor montage van de beugels achter de stoelen, de achterklep en de veiligheidsgordels. Het canvas cabrio dak is bevestigd door middel van drukknopen en kan in zijn geheel worden verwijderd.

Met het maken van het B8 Cabriolet studiemodel bevestigt de maker haar status van high-end brommobiel fabrikant. Net als de sedan versie komt deze open brommobiel in twee versies: met een traditionele Lombardini DCI, Euro 4 diesel en een elektrische variant. Deze laatste zal met Lithium accu’s in twee vermogens leverbaar worden gemaakt en voor beide modellen is er de optie met een van Peugeot geleende grille.

Wanneer deze beauty in Nederland te koop zal zijn is nog onbekend.

De Bellier B8 Cabriolet Electrique
Delen:

Geef een reactie