Iets minder snel en wij mogen erbij

Vandaag wordt een belangrijk onderwerp besproken in de Statenvergadering. In het Algemeen Dagblad van vandaag (Premium artikel) wordt het volgende gekopt:

Provincie Utrecht: van 80 naar 60 km per uur op provinciale wegen

En dat kan goed nieuws zijn voor brommobilisten. Die kunnen dan bijvoorbeeld veiliger rijden via Amersfoort rechtstreeks naar Utrecht.

Een voorbeeld: waar dit nu nog een groot snelheidsverschil hebt met overig verkeer zal je straks -als het doorgaat- veiliger langs de Utrechtseweg en Amersfoortseweg via Bilthoven naar het centrum van Utrecht kunnen rijden.

N237 Amersfoortseweg

Het voorstel betreft echter niet alleen de N237 maar ook trajecten op andere N-wegen in de provincie Utrecht dus kunnen er meer mogelijkheden ontstaan die je met je brommobiel een grotere mobiliteit geven.

Natuurlijk mag je al op veel N-wegen rijden waar geen C09 verkeersbord staat maar juist het snelheidsverschil zal veel brommobilisten ervan weerhouden om daar ook daadwerkelijk te gaan rijden. Het is ook mogelijk dat in het voorstel trajecten ontsloten worden waar nu nog een C09 verkeersbord staat en dat dan wellicht zal verdwijnen.

Vandaag worden door de politieke partijen VVD en D66 in deze Statenvergadering vragen gesteld over het voorstel van Arne Schaddelee. Nadat het onderwerp in de verkiezingen voor de Staten in 2019 al aan de orde was gekomen bracht Schaddelee het dit jaar weer op de agenda. “Waar het nodig is om de veiligheid en leefbaarheid te verbeteren verlagen we de maximumsnelheid op provinciale wegen, bijvoorbeeld in woonwijken en in gebieden met veel wildaanrijdingen”, schrijft de ChristenUnie-gedeputeerde in zijn blog.

Over de termijn waarop beslissingen volgen is nog niets bekend maar wij houden jullie vanzelfsprekend op de hoogte. *

* Dit bericht wordt later aangevuld.