Kia gaat Citroën uitdagen met eigen brommobiel

Kia’s Chief Operating Officer voor Europa, Emilio Herrera, geeft aan dat de Zuid-Koreaanse autofabrikant de ontwikkeling overweegt van een elektrische stadsauto tegen een uiterst concurrerende prijs en steekt daarbij niet onder stoelen of banken dat zij daarbij de Citroën Ami nauwlettend in de gaten houden. Er is zelfs al bewijs dat die ontwikkeling niet alleen overwogen wordt maar al gaande is, Kia heeft al een foto vrijgegeven van hoe de brommobiel er mogelijk uit zal gaan zien aan het gerenommeerde auto magazine in de UK, Auto Express.

Foto: Auto Express

Dat Kia behalve niet alleen jaloers kijkt naar de Fransen maar ook door hen geïnspireerd is geraakt kan je terugvinden in de lijnen van het vrijgegeven concept dat in grote lijnen overeenkomsten vertoont met de vorig jaar getoonde Citroën Ami Once Concept hoewel dat wel ontkend zal worden als daarnaar gevraagd wordt.

Niet alleen in visuele grote lijnen zijn er overeenkomsten te vinden, het zal net als de Ami een deelauto en huurauto worden met een wekelijks en maandelijks tarief terwijl de auto ook gewoon te koop zal staan in de showroom van de Kia dealer. Het concept moet net als openbaar vervoer flexibel zijn zegt Herrera en Kia zal dus lage tarieven toepassen op het concept.

Hoe de brommobiel van Kia er uiteindelijk uit zal gaan zien zullen we volgend jaar pas te weten komen en als de COO zijn zin krijgt is het voertuig in 2022 in de showroom te vinden in Europa. Wij zijn benieuwd!