Ligier geeft JS50 een flinke opfrisbeurt

Het had natuurlijk nog even geheim moeten blijven maar nu steeds meer dealers in Europa uit de school klappen met foto’s kunnen wij bij Kronkelroutes.nl het ook niet meer geheim houden: Ligier geeft de JS50 een flinke opfrisbeurt.

Het gonsde al even in de branche en die geruchten hadden de redactie ook al even geleden bereikt maar het zat er toch echt aan te komen, na de lancering van de JS60 twee jaar terug moest natuurlijk ook het kleinere zusje een make over krijgen om weer bij te blijven. En dat is door Ligier rigoureus aangepakt, er is zoveel nieuws te melden dat we even niet weten waar we moeten beginnen.

De carrosserie

Het plaatwerk heeft rondom een fris nieuw ontwerp gekregen, nieuwe lijnen in de zijkant zijn direct te zien. Beschikbaar in de nieuwe kleur Odyssey Bleu zoals je hieronder kunt zien. En om het exterieur af te maken zijn er nieuwe lichtmetalen velgen onder gezet, prachtig! De nieuwe JS50 krijgt ook nieuwe voor-, en achterbumpers.

Velgen

Ligier heeft er voor het eerst voor gekozen om een gewaagd ontwerp met vier spaken toe te passen, een configuratie die je niet veel ziet maar meteen opvalt, heel sportief.

De wielen worden omlijst door significant nadrukkelijker plaatdelen met bredere rondingen, wij vinden deze nieuwe ‘wangen’ wel stoer!

Spiegels

De nieuwe Ligier JS50 heeft ook een paar flink verbeterde nieuwe buitenspiegels gekregen voor een verbeterde kijk over de schouder (klik op afbeelding voor grote weergave). Met een groter glasoppervlak verbeteren deze spiegels ook de veiligheid.

Interieur

Behalve een frisse nieuwe uitstraling is er nog veel meer te melden en die vernieuwingen bevinden zich voornamelijk in het interieur. Het eerste dat opvalt is het flinke beeldscherm van maar liefst 10 inch dat centraal op het dashboard geplaatst is. Dat navigeren hiermee een stuk makkelijker wordt zal geen verrassing zijn, temeer omdat het beschikbaar zal zijn met Apple CarPlay of Android. Het dashboard zelf is voorzien van een hippe rode LED strip en als je goed kijkt dan zie je dat aan de fijnste details aandacht is besteed met bijvoorbeeld de type aanduiding ‘Sport’ in de deurpanelen (klik op afbeelding voor grote weergave).

Stoelen

De volledig nieuw ontworpen sportieve stoelen met geïntegreerde hoofdsteunen zorgen voor een ontspannen zit tijdens het rijden en geven de nieuwe JS50 een nóg sportievere uitstraling.

Binnenkort beschikbaar

Over de beschikbaarheid en prijzen zal op korte termijn meer bekend worden, op dit moment worden de laatste voorbereidingen getroffen om de modellen bij de dealers te krijgen. Wij houden jullie op de hoogte!


(Advertentie)
Bekijk de nieuwste Ligier JS50 binnenkort op www.ligier.com