Ligier Group Benelux, introductie van de sponsor

Een tijdje geleden schreven wij al over de nieuwe samenwerking met Ligier Group Benelux en hoewel de Coronacrisis voor vertraging zorgt zitten we bij Kronkelroutes.nl niet stil, we werken zorgvuldig aan deze samenwerking met het ontwikkelen van presentaties, workshops en andere concepten en wanneer het zover is dan gaan we ook echt van start. Maar het is wel hoog tijd inmiddels om de Ligier Group Benelux even aan jullie voor te stellen en dat doen zij zelf in het onderstaande artikel.

Wat is Ligier?

Het merk Franse merk Ligier komt oorspronkelijk uit de Formule 1. Guy Ligier was destijds coureur en richtte later een Formule 1 team op. Een goede vriend van hem, Jos Schlesser, verongelukte in de Formule 1. Vervolgens begon Guy Ligier met het bouwen van voertuigen. Daar kwam op een gegeven moment ook de brommobiel bij. Elke Ligier brommobiel maakt tegenwoordig nog gebruik van de modelaanduiding JS, gevolgd met een nummer, waarbij JS staat voor Jo Schlesser.

Tegenwoordig bouwt Ligier nog altijd auto’s voor op het circuit, met als doel ooit mee te doen in de Le Mans. Daarnaast bouwt Ligier brommobielen, elektrische voertuigen voor onder andere veel nationale postbedrijven in Europa en autonome voertuigen.

En de brommobielen?

In Nederland is Ligier natuurlijk het meest bekend vanwege haar brommobielen. In 2007 heeft Ligier een van haar grootste concurrenten, Microcar, overgenomen. Dat maakt Ligiergroup wereldwijd marktleider op het gebied van AM voertuigen.

Door de overname van Microcar is er een mooie lijn van brommobielen ontstaan. De Ligier brommobielen die sportiviteit en luxe uitstralen en de Microcar brommobielen die gemak en comfort uitstralen. Brommobielen met een hoge instap, brommobielen met een sportief gevoel. Een brommobiel voor iedereen.

De Ligier en Microcar brommobielen rollen altijd nog van afzonderlijke productielijnen, maar leren wel erg veel van elkaar. Dat maakt dat Ligier brommobielen vaak voorop liggen als het gaat om kwaliteit, innovatie en veiligheid. Ligier en Microcar brommobielen worden altijd onderworpen aan een gehomologeerde crashtest om de veiligheid zo veel mogelijk te kunnen garanderen.

40% van de onderdelen die in Ligier en Microcar brommobielen worden gebruikt worden in Europa geproduceerd. Op deze manier kan er meer focus liggen op kwaliteit, maar zeker ook op het milieuaspect. Dit in tegenstelling tot veel Chineze partijen die tegenwoordig opkomen.

Wie is Ligiergroup Benelux?

Ligier Group Benelux is al 34 jaar de trotse importeur van Ligier en Microcar brommobielen in Nederland, België en Luxemburg. Wij als Ligiergroup zijn ongelooflijk trots dat we deel uit mogen maken van het Ligierverhaal. Het verhaal van de wereldwijd marktleider in AM voertuigen.

Ligier Group Benelux heeft een netwerk van meer dan 80 dealers verspreid over België, Nederland en Luxemburg. Hierdoor is er altijd een adres in de buurt waar u terecht kunt voor uw brommobiel. De meeste van deze dealers doen ook onderhoud aan bijna alle merken brommobielen.

Waarom deze samenwerking?

Heel simpel. Leendert heeft écht verstand van brommobielen. Zijn enthousiasme waarmee hij de brommobilist wegwijs maakt is ons niet onopgevallen gebleven. Wij hopen met hem een nieuw avontuur te beginnen waarin wij samen huidige én toekomstige brommobilisten zo goed mogelijk voorlichten over alles wat met de brommobiel te maken heeft.