Myli van Ligier, nog even spannend

Na de introductie een paar weken geleden werden we alleen maar nieuwsgieriger maar het lijkt er op dat Ligier de spanning er nog even in houdt en ons (voorlopig althans) nog geen nieuwe beelden geeft van de nieuwe Myli. In dit artikel schijnt er iets meer licht op de zaak en geven wij een klein beetje meer beeld weg. Maar meer dan dat hebben ook wij nog niet.

Ligier Group is expert in de productie van 45km auto’s met schone dieselmotoren maar wat weinig mensen buiten Frankrijk weten is dat Ligier sinds enkele jaren ook elektrische bedrijfswagens aanbiedt. En nu heeft het bedrijf dat is gevestigd in Abrest in het bekken van Vichy even geleden onverwachts de komst van de Myli aangekondigd voor het voorjaar van 2023. Hun eerste elektrische vierwieler is bestemd voor het grote publiek van jong en oud maar je mag er al in rijden vanaf 16 jaar en zal dus zeker de jongeren aanspreken.

Myli wordt de eerste elektrische brommobiel van Ligier Group Ligier Group

De Myli wordt voorgesteld als een “intergenerationeel en ultra-verbonden” voertuig maar lijkt vooral bedoeld (en geschikt) voor jongeren. Het vierwielige voertuig waarin je al met een AM rijbewijs mag rijden is daarmee een alternatief voor de traditionele scooters en wint absoluut terrein onder jongeren in Europa. De Myli komt in vier uitrustingsniveaus, drie accuniveau’s en met diverse aanpassingsopties.

Verkrijgbaar bij dealers en online

De Myli mag -zoals al gezegd werd- bestuurd worden vanaf 16 jaar met een rijbewijs categorie AM en ze wordt geleverd met een laadkabel die in een gewoon stopcontact kan worden gestoken, heel handig dus voor gebruik in een doorsnee gezin met jongeren.

De Myli wordt volledig in Frankrijk gemaakt en zal in het voorjaar van 2023 in Frankrijk en Europa verkrijgbaar zijn via het distributienetwerk. In Nederland is dat via Ligier Group Benelux welke ook de brommobilisten in België en Luxemburg bedient. De eerste lichte elektrische vierwieler van Ligier Group voor het grote publiek zal bij de lancering in Frankrijk ook in Nederland online te bestellen zijn en ook bij de dealers. Meer informatie daarover volgt zodra wij daarvan op de hoogte zijn gesteld maar voor nu laten we in dit artikel de beschikbare beelden zien om je gek te maken.