Ontvangst nieuwe Ligier JS60 Chic Sun van Ligier Group Benelux

Gisteren was een belangrijke dag voor mij als eigenaar persoonlijk en voor Kronkelroutes.nl. Nu we inmiddels al even samenwerken en ook over de grens kijken bij onze zuiderburen met Kronkelroutes.be was het hoog tijd om de grote man achter de nieuwe initiatieven te ontmoeten, Felix van Ligier Group Benelux in België.

En het was ook het moment om een nieuwe brommobiel in ontvangst te nemen, een prachtige Ligier JS60 Chic Sun in Metallic White.

Nieuwe ontwikkelingen

Al langer werk ik met Kronkelroutes samen met Ligier Group Benelux aan het bekend maken (en er aan gewend raken) van de brommobiel in Nederland en wij doen dat met heel veel toewijding en plezier. Inmiddels is de redactie uitgebreid met een Franstalige schrijver voor de Belgische website, maar daarover volgt later meer, plannen genoeg.

Omdat de tijd niet stilstaat en ook de ontwikkelingen op het gebied van brommobielen niet is even geleden besloten dat er een nieuwe brommobiel voor mij moest komen, al was het alleen al om de representatie van een prachtig merk en de samenwerking te onderstrepen maar zeker ook hierom: rijden in een brommobiel is leuk maar helemaal als die spiksplinternieuw is en gepresenteerd wordt met een enorme knalrode strik.

Kennismaking

Felix is een gepassioneerd man als het om de brommobiel gaat en volgens mij een echte Petrolhead, zijn kennis en liefde voor het vak is groot. De geschiedenis van het bedrijf en een stukje techniek van vroeger, anekdotes over ouderwetse brandstofmotoren en dergelijke wisselden in zijn verhaal elkaar in een rap tempo af en op mijn beurt vertelde ik over de ontwikkelingen van Kronkelroutes en vooral de plannen voor de komende jaren die wij samen bedenken.

Presentatie van de Ligier JS60 Chic Sun

Bloemen verbinden mensen op de foto’s -de Corona pandemie zorgt voor voorzichtigheid- maar de sfeer is er niet minder om, feestelijk is eigenlijk een te klein woord om te omschrijven hoe het voelt om een naar nieuw ruikende, glimmende brommobiel in ontvangst te nemen met die knalrode strik op de motorkap.

Dankwoorden

Ik ben veel dank verschuldigd. Dat klinkt een beetje plechtig en ouderwets maar zegt precies hoe ik dat voel en bij deze noem ik de mensen bij naam wie ik dankbaar ben bij deze samenwerkingsovereenkomst.

Bart en Arjan van Ligier Group Benelux en de mensen bij Bebro Brommobielen in Hoevelaken: Bart, Peter en Tom en al helemaal voor Felix van Motorhuis Felix & Jos uit België die deze brommobiel persoonlijk uit België kwam afleveren. Vanuit het diepst van mijn hart: bedankt! En ik bedank ook hier even Walter, de monteur bij Bebro met de gouden handen en hart die mijn vorige brommobiel meer dan perfect heeft onderhouden, zelden reed een oudere brommobiel zo lekker.

Plannen

Samen werken wij aan een aantal leuke initiatieven en plannen voor de toekomst waarin een aantal aspecten zullen worden belicht zoals voorlichting, informatievoorziening en het brengen van nieuws over brommobielen. We kunnen in dit artikel niet heel specifiek zijn want anders verklappen we teveel maar zelf ben ik onder andere al aan het schrijven van een nieuw boek over rijden met een brommobiel en ook de door de Corona pandemie al lang uitgestelde workshops gaan er echt komen.

Rijervaring

De nieuwe brommobiel rijdt fantastisch! Na een uitleg van Tom -en dat is echt nodig want het is een nieuwe rijervaring vergeleken met de vorige brommobiel- reden we samen een proefrit. En dan merk je al: dit is toch echt anders. De automaat laat je gaan met het loslaten van het rempedaal en je bent meteen in beweging. Wanneer je omhoog rijdt, bijvoorbeeld uit een tunnelbak, dan krijg je dat extra zetje dat je daar nodig hebt en wat je niet had in je oude brommobiel.

Trots

Het was een moment in mijn leven waar ik heel trots op ben. Trots omdat ik met Kronkelroutes.nl al heel veel bereikt heb waardoor dit mogelijk werd. En ook omdat ik met deze nieuwe brommobiel nóg meer kan doen om mijn doel te bereiken: de brommobiel geaccepteerd krijgen in het verkeer en nog meer mogelijkheden creëren voor de brommobilist.