Opel Rocks-e, het neefje van Ami komt naar Nederland

Het wachten duurde lang en de Citroën Ami kwam maar niet naar ons platte landje. Maar waar Citroën het (kennelijk) nog niet aandurft gaat Opel bij ons het Duitse neefje introduceren, de Opel Rocks-e.

De overeenkomst is treffend, als je niet beter wist dan kon het ook de andere helft van een tweeling zijn. Maar dan niet-identiek. Want hoewel het Stellantis concern Opel al eventjes heeft ingelijfd zie je toch de eigen invulling die zij geven aan het al bestaande Franse concept, een klein elektrisch stadsautootje dat je met een AM rijbewijs mag rijden, een brommobiel dus.

Opel Rocks E

Voor de jongere die niet ver van huis gaat

Waar je normaal moet wachten totdat je 18 bent mag je dus al wel vanaf je 16e hiermee op pad en dat is dan ook exact de doelgroep waar de importeur in Nederland zich op gaat richten, de jongere die van de scooter af wil.

Heel erg ver ga je er niet mee komen maar ver genoeg om droog op school te komen en weer terug naar je huiswerk en moeders eten en voor de meeste jongeren is dat meer dan genoeg. Met een actieradius van circa 75 kilometer kan je dan ook nog even na het eten bij je vriendinnetje of vriendje langs en nuchter weer naar huis als dat geen dorp verder is tenminste.

Laden aan gewone stekker

Want na een lange schooldag moet de Opel Rocks-e 3,5 uur aan de gewone stekker in de muur. Dat is op zich wel weer een voordeel, je hoeft er geen laadpaal voor op te zoeken en je kan lekker op de oprit dicht bij de garage zetten en vanuit je kamer er naar kijken bij het studeren.

Opel Rocks E

Het is een grappig autootje dat je met maximaal 45 km/u naar je bestemming brengt en je schooltas en je vriend(in) passen er allebei in, dat is waar. Maar het wachten is natuurlijk nog op een volwaardige elektrische brommobiel die je moeder ook wil lenen voor de weekendboodschappen natuurlijk (en er in gezien wil worden) en steeds meer fabrikanten wagen zich gelukkig aan deze uitdaging. Tot die tijd is er dit nieuws met een knipoogje. 😉