TomTom maakt het spannend

BREKEND NIEUWS! Ja, zo kunnen we dit denk ik wel noemen. Al even kregen wij al signalen binnen dat TomTom aan het sleutelen ging aan de interface van de meest bekende navigatie-app ter wereld en het is dan nu toch echt gebeurd: ze laten de term Kronkelroutes uit de app verdwijnen.

Tenminste, voorlopig alleen in de Android versie, want daar noemen ze het vanaf nu ‘Spannend‘.

Uitgangspunt

Toen we een aantal jaren geleden begonnen met deze website namen we de optie uit de populaire app als uitgangspunt, het heette toen nog Kronkelroutes (meervoud). Tot voor kort kon je -nadat de app hernoemd was van TomTom Go Mobile naar TomTom Go Navigation– kiezen voor Kronkelroute.

Een grote verandering?

Deze week werd duidelijk dat de Android gebruikende brommobilist (en andere weggebruikers) de optie niet meer zullen vinden en via een aantal gebruikersvragen kwamen wij erachter waarom. Hieronder zie je twee schermafbeeldingen van de app interfaces voor Apple iOS en Google Android (klik op afbeelding voor grote weergave).

iOS app Android app

Heeft dit consequenties voor de gebruiker?

Vooralsnog blijft voor de gebruikers de functionaliteit hetzelfde. Waar je eerder koos voor Kronkelroutes kies je nu voor Spannend maar de werking blijft gelijk: je wordt zo nog steeds zo min mogelijk de snelweg opgestuurd. En voor gebruikers van een iPhone verandert er voorlopig nog niets.

En de website?

Die blijft hetzelfde idee uitwerken: Kronkelroutes – voor uw brommobiel. Net zoals in de slogan onder het nieuwe logo van onze website. En het meest gelezen artikel Hoe plan je veilig jouw route? zal in de komende dagen worden bijgewerkt met deze nieuwe informatie.

Het geeft ons als beheerders van deze website meer vrijheid, we zijn niet meer gebonden aan een term die zich ontleende uit een app, nee wij zijn Kronkelroutes.

Laat je dus vooral niet afleiden door de verandering, ook als moet je nu in die app kiezen voor Spannend, rijden met een brommobiel is dat niet, het is juist leuk. En je blijft nog steeds Kronkelroutes rijden.

P.S. Wij blijven nog steeds fan van TomTom. 😉