Veel aandacht voor 45km auto’s op de Mondial de l’Auto 2022

Op de Mondial de l’Auto 2022 presenteren veel gespecialiseerde merken hun nieuwe modellen.

Er is plaats voor alle voertuigen op de Mondial de l’Auto 2022 (ook wel bekend als de Autosalon van Parijs, red.) maar vooral 45km auto’s krijgen er een plekje. Een marktsegment waarin de spelers zich lijken te vermenigvuldigen.

Ze zijn van ver gekomen deze 45km auto’s, in Frankrijk ook bekend onder de afkorting VSP en ze hebben de laatste jaren inderdaad tal van ontwikkelingen doorgemaakt. Het is het resultaat van een verandering in de mentaliteit van consumenten: het gebruik van de auto neigt naar een individuele mobiliteitsoplossing, de spelers in dit segment hebben steeds meer het gevoel dat er meer dan ooit plaats voor hen is.

Vaak beperkt tot landelijke gebieden en/of voor mensen zonder autorijbewijs, zijn 45km auto’s nu een nieuw middel van stadsmobiliteit geworden en de ontwerpen zijn steeds meer geëvolueerd.

Negen aanwezige fabrikanten

Ter gelegenheid van de rage voor 45km auto’s zullen niet minder dan negen fabrikanten aanwezig zijn. Je kan ze allemaal zien bij de Porte de Versailles. Dit is een kans voor hen om hun knowhow te tonen aan toekomstige gebruikers. Een autoshow die, laten we dat vooral niet vergeten, de enige internationale show van het jaar is in Europa.

Van de aanwezige fabrikanten beginnen we met Aixam, een Franse fabrikant op het gebied van 45km auto’s. Deze fabrikant, gevestigd in de regio Auvergne Rhône Alpes, zal er waarschijnlijk zijn nieuwste 100% elektrische voertuig en overige modellen met brandstofmotor onthullen.

Een andere Franse fabrikant op het programma is La Bagnole (KG Auto). De laatste komt met een nieuw concept. Inderdaad, zij hebben het stads- en vrijetijdsvoertuig opnieuw uitgevonden in de vorm van een verbazingwekkende elektrische vierwieler. Met een bereik van 70 tot 140 km (afhankelijk van de opties) is deze verkrijgbaar in een 45km versie (L6e) of met rijbewijs (L7e, voor de Franse markt).

Hoe zit het met de stadsvoertuigen? Nou, we kunnen er op gokken dat de kleine elektrische stadsauto Microlino, met zijn uiterlijk geïnspireerd op de beroemde Isetta, ieders aandacht zal trekken. Deze kan twee volwassenen vervoeren (door een slimme voordeur) over een afstand van 230 km, bij een maximumsnelheid van 90 km/u. Je hebt er een B1 rijbewijs voor nodig in Frankrijk, in Nederland is het voertuig nog niet toegelaten en betreft het een L7e voertuig waarvoor je ook in Nederland een autorijbewijs voor nodig hebt.

Andere fabrikanten in dit segment van 45km auto’s, zoals Mobilize, XEV Cars, City Transformer, E-Go Mobile en Eon Motors zullen elk hun eigen specifieke doel hebben. Lichte vierwieler, utilitair, professioneel, 2 of 4 zitplaatsen… Er zal voor elk wat wils zijn.

Ten slotte zal het Spaanse merk Silence, dat al bekend is om zijn elektrische scooters, aanwezig zijn op de Mondial de l’Auto met zijn S04 lichte elektrische vierwieler.

Bron: Auto Plus France