Over Kronkelroutes.nl

Kronkelroutes Winding Routes Routes Sinueuses Kurvenreiche Strecke Wécklung Wee

Kronkelroutes.nl is een website met nieuws en informatie over brommobielen en een Facebook groep (Kronkelroutes voor uw brommobiel) voor brommobilisten en heeft als doel om zoveel mogelijk informatie aan te bieden over het gebruik van de brommobiel.

De naam Kronkelroutes komt van van de gelijknamige instelling in TomTom navigatiesoftware. In Nederland wordt deze specifieke instelling in TomTom navigatiesoftware en -apparaten beschouwd als de best mogelijke optie om met een brommobiel veilig te navigeren om je van A naar B te brengen (ook al kom je soms nog wel op routes komen die verboden zijn voor brommobielen).

We geven een krachtig signaal aan de Nederlandse overheid om de verkeerswetgeving te veranderen zodat mensen met brommobielen op alle provinciale wegen kunnen rijden en dat alle landwegen worden opengesteld voor brommobilisten.

Naast het aanbieden van een platform voor de gebruikersgroep wil Kronkelroutes.nl een specifieke navigatie versie voor brommobielen voorstellen aan de fabrikanten van navigatiesystemen en -software aangezien er vaak een probleem is bij het navigeren met deze voertuigen wanneer het navigatiesysteem de chauffeurs naar de dichtstbijzijnde snelweg of de snelweg leidt waar ze niet mogen rijden.

Bekijk dit ook nieuwsbericht dat op 12 mei 2020 werd uitgezonden door RTV Utrecht:

Als je informatie wilt over deze website kan je een e-mail sturen naar info@kronkelroutes.nl.

Bekend van radio, televisie, het nieuws en gedrukte media

Kronkelroutes.nl in de media:

Beleef Vathorst, april 2020
ANWB Kampioen, april 2020
Algemeen Dagblad, mei 2020
NPO RTV Utrecht, mei 2020
NPO Radio 5 Max, juli 2021
Utrechts Nieuwsblad, januari 2022
Amersfoortse Courant, januari 2022
NPO Radio 2 BNNVARA, februari 2022
NPO1 Max, april 2022